[ 2014-09-11 ] Гуманітарна акція спортсменів і журналістів на підтримку військових, які беруть участь в АТО на сході України


Спортсмени та журналісти обговорили благодійну акцію на підтримку військових у зоні АТО. Відомі вітчизняні спортсмени та журналісти взяли участь у благодійному аукціоні на підтримку української армії. Загалом уже зібрано 200 тисяч гривень, які передані в столичний військовий госпіталь і волонтерам в зоні АТО. Про це йшлося під час прес-конференції в «Укрінформі» "Гуманітарна акція спортсменів і журналістів на підтримку військових, які беруть участь в АТО на сході України", повідомляють кореспонденти агентства. За інформацією організаторів благодійного аукціону, спортсмени та журналісти не залишалися байдужими і підтримують армійців. Власне, сама акція була заснована головним редактором інтернет-видань Football.ua і Sport.ua Кирилом Крижанівським. За словами куратора аукціону Матвія Белосорочкіна, в акції активно брали участь прославлені українські спортсмени різних поколінь і з різних регіонів нашої країни. "Першою свою золоту медаль виставила на аукціон заслужений майстер спорту з художньої гімнастики Наталія Годунко. До акції також приєдналися чемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова, олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені, переможниця європейської першості з пауерліфтингу Тетяна Фролова, володар Кубка світу з волейболу Павло Воронков, олімпійський чемпіон з веслування Сергій Нагорний, голкіпер київського "Динамо" В'ячеслав Кернозенко ", - розповів куратор аукціону. Зокрема, лотами аукціону стала боксерська рукавичка з автографами Володимира Кличка та Олександра Усика, чемпіонський пояс Аліни Шатерникової, Кубок і золота медаль Ірини Мерлені і т.д. Свій вклад в допомогу українським військовим роблять і в фізкультурно-спортивному товаристві "Динамо". Як повідомив його керівник Віктор Корж, динамівці передали в госпіталь МВС України партію ліків на суму 200 тисяч гривень. "В наступному місяці ФСТ" Динамо "планує закупити лікувальних засобів ще на 1 мільйон гривень. Ми робимо це за рахунок спорттовариства, що не витрачаємо жодної державної копійки", - підкреслив він. Гуманітарна ініціатива активістів була підтримана Української конфедерацією журналістів та Українським правознавчих консорціумом, які готують до друку енциклопедичне видання "Спортивний Олімп України" (керівник проекту Олена Котляр). Окремий розділ книги присвячений спортсменам, які проявили патріотизм, підтримавши армію. У вересні також вийде ювілейне презентаційно-біографічне видання "Україна. Золотий фонд нації". Перший розділ книги має назву "Ми здатні захистити свою Батьківщину". Він присвячений воїнам, які стали на захист суверенітету і незалежності української держави.


"Міста і села України"

Знаєте цікаві новини про свій регіон. Володієте інформацією про непересічні досягнення своїх земляків. Нехай про це дізнаються всі, відправте новину нашим модераторам, і вона з`явиться на порталі.
Відправити новину...



Всі права захищено. Копіювання інформації з сайту без письмового дозволу адміністрації порталу заборонено.