[ 2015-01-08 ] «НИНІШНЯ КРИЗА В УКРАЇНІ ПЕРЕТВОРИЛАСЯ НА ГЕОПОЛІТИЧНУ ГРУ МІЖ ЗАХОДОМ І РОСІЄЮ»


Директор серії міжнародних проектів Нагорний Сергій Сергійович «Україна – Трансатлантична Спільнота» та «Україна – Нові центри зростання», що започатковані в Українській конфедерації журналістів у 2014 р. приймає участь в престижних  міжнародних конференціях, круглих столах, форумах, зокрема:


В рамках вищезазначених проектах Нагорний С. С. у статусі чинного експерта з питань європейської безпеки Європейського Геополітичного Форуму «EGF» (Київ–Брюссель–Москва) прийняв участь у  Презентації часопису «ЄвроАтлантика» (2013. - №3-4; 2014. - №1)» за підтримки Інститута Євро-Атлантичного співробітництва «ІЄАС» 11 червня 2014 року об 11.00 у м. Києві. 


Під час прес-конференції експерт з питань європейської безпеки Європейського Геополітичного Форуму «EGF» С. С. Нагорний висловив тезу про те, що «Нинішня криза в Україні перетворилася на геополітичну гру між Заходом і Росією». Дана теза ґрунтується під час успішної підготовки та проведенного наукового авторського семінару «Сучасні процеси демократизації в країнах Арабського Сходу» (Повна версія тексту доповіді від 25 лютого 2011р., НІСД, м. Київ була висвітлена на шпальтах Журналу Верховної Ради України «Віче». К. 2010. –  № 12. - С. 7-9. // www.viche.info). 


«Революції, які відбулись в країнах Арабського Сходу, на кшталт в Тунісі, Єгипті, Сирії, Судані тощо, можна порівняти з нинішніми подіями в Україні, – зазначив експерт з питань європейської безпеки С. С. Нагорний, – те що відбулося з “арабською весною” може поширитися в країни інших регіонів» – припустив експерт.


«Війна в Україні виникла через низку проблем, які за 23 роки незалежності жодному уряду не вдалося вирішити», – наголосив експерт з питань європейської безпеки С. С. Нагорний.


Експерт з питань європейської безпеки Європейського Геополітичного Форуму С. С. Нагорний зробив рекомендацію для врегулювання кризової ситуації «Можна зробити висновки в стратегічному плані для нового керівництва країни: треба створити міднародну групу, яка має розв’язати конфлікт між Росією і Україною».


Під час прес-конференції Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Пан Генрік Літвін (Mr. Henryk Litwin) підтримав рекомендацію експерта з питань європейської безпеки Нагорного С. С., яка буде сприяти врегулюванню конфлікту між Україною та Росією тощо.


Учасники: Борис Іванович Тарасюк - Співпрезидент ПА «Східного партнерства», голова Громадської ради ЄА; Олег Олександрович Гаряга - виконавчий директор ІЄАСу; Сергій Сергійович Нагорний - експерт з питань європейської безпеки «EGF»; Ірина Ериківна Бекешкіна - директор фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва»; Віталій Андрійович Довгич - головний редактор журналу «ЄвроАтлантика», Посол Польщі в Україні Пан Генрік Літвін, Посол Румунії в Україні Пан Корнел Іонеску, Посол Болгарії в Україні Пан Красімір Мінчев, представники посольств Нідерландів, Чехії, Словаччини, Словенії.

Більш докладно про прес-конференцію дивiться в часописі "Євроатлантика" №2, 2014р. - С.13-20 // www.dif.org.ua

Відео с прес-конференції у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (Інформаційно-аналітичний центр "Єдина країна")(зал на 1-му поверсі): //  www.ukrinform.ua

ДОВІДКОВО:
У 2014 році Українська конфедерація журналістів започаткувала серію міжнародних проектів «Україна – Трансатлантична Спільнота. Мости дружби: Україна –  США – ЄС» та «Україна – Нові центри зростання. Мости дружби: Україна – ОАЕ". Це єдині в Україні міжнародні видавничи проекти, які представлятиме аналітичну та інформаційно-іміджеву інформацію про розвиток, стан та перспективи багатосторонньої співпраці між Україною,  ЄС, США та ОАЕ.
Запрошуємо усіх зацікавлених ЗМІ, науковців, бізнесменів, експертів та громадян вищезазначених країн (США, ЄС та ОАЕ) для участі у серії міжнародних проектів «Україна – Трансатлантична Спільнота. Мости дружби: Україна –  США – ЄС» та «Україна – Нові центри зростання. Мости дружби: Україна – ОАЕ».
 Розміщення інформації про Вашу компанію у цьому проекті надасть їй можливість вийти на новий світовий рівень, знайти іноземних партнерів та залучити інвесторів.

Для участі у серії видавничих проектів «Україна – Трансатлантична Спільнота. Мости дружби: Україна –  США – ЄС» та «Україна – Нові центри зростання. Мости дружби: Україна – ОАЕ"  будь ласка звертатися до Нагорного С. С за тел.: (044)45-777-43 , додатковий 11 28,
E-mail: unc@publish.org.ua ; utc@publish.org.ua

"Міста і села України"

Знаєте цікаві новини про свій регіон. Володієте інформацією про непересічні досягнення своїх земляків. Нехай про це дізнаються всі, відправте новину нашим модераторам, і вона з`явиться на порталі.
Відправити новину...



Всі права захищено. Копіювання інформації з сайту без письмового дозволу адміністрації порталу заборонено.